![]() |
امام محمد باقر علیه السلام فرمودند :
رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلّم سه روز مانده از ماه شعبان، به بلال دستور مىداد در میان مردم جار بزند. پس مردم را جمع مىکرد و بر منبر مىرفت و حمد و ثناى خدا مىگفت و مىفرمود: اى مردم ! همانا این ماه به شما روى آورده و آن سروَر همه ماههاست.
در آن شبى وجود دارد که از هزار ماه بهتر است. در این ماه درهاى دوزخ بسته و درهاى بهشت گشوده شود. هر که این ماه را دریابد و آمرزیده نشود خداوند او را (از رحمت خود) دور گرداند.
متن حدیث:
الإمامُ الباقرُ علیهالسلام :
قالَ رسولُ اللّه صلى الله علیه و آله و سلّم لَمّا حَضَرَ شَهرُ رَمَضانَ و ذلکَ لثَلاثٍ بَقِینَ مِن شَعبانَ قالَ لبِلالٍ : نادِ فی الناسِ، فَجُمِعَ الناسُ ثُمّ صَعِدَ المِنبَرَ فَحَمِدَ اللّهَ و أثنى علَیهِ ثُمّ قالَ: أیُّها الناسُ ، إنَّ هذا الشَّهرَ قد حَضَرَکُم و هُو سَیِّدُ الشُّهُورِ، فیهِ لیلةٌ خَیرٌ مِن ألفِ شَهرٍ، تُغلَقُ فیهِ أبوابُ النِّیرانِ وتُفتَحُ فیهِ أبوابُ الجِنانِ، فَمَن أدرَکَهُ فلَم یُغفَرْ لُهُ فَأبعَدَهُ اللّهُ .

